Tal med en psykolog på Østerbro om stress

Stress bliver ofte brugt i daglig tale omkring en tilstand af travlhed, på arbejdet såvel som på hjemmefronten. Men det er vigtigt at kende forskellen på den almindelige kortvarige og akutte travlhed som vi alle oplever i hverdagen, og så den langvarige tilstand af stress, som kan have helbredsmæssige konsekvenser for os.

Vi kan alle opleve en grad af stress, og det er ikke nødvendigvis farligt eller en sygdom i sig selv, men det er et advarselssignal. Nå vi bliver stresset er det kroppens måde at reagere på en uhensigtsmæssig adfærd. For stort et pres fra arbejdet, for mange forventninger og for lidt søvn. Disse signaler skal selvfølgelig tages seriøst, så du kan imødegå en værre tilstand inden du går ned med stress.

Derfor er måden vi håndterer en følelse af stress afgørende for forløbet. Lytter vi til kroppen og skruer ned for forventningerne i et stykke tid, eller presser vi på og risikerer en forværring. Desværre er vi ikke særligt gode til at lytte til kroppen, og derfor ender mange i en situation, hvor der er behov for sygemelding og et forløb hos en psykolog, til at komme videre i livet. Hos psykologerne på Østerbro, Det Sunde Sind, er vi klar til at hjælpe dig.

Kan stress ramme mig?

Verdensundhedsorganisationen WHO anslår, at frem mod 2020 bliver stress og depression en af de største sygdomsfaktorer. Alene i Danmark oplever hver 10. alvorlige symptomer på stress dagligt, og mere end 35.000 er sygemeldt på grund af psykisk dårligt arbejdsmiljø.

Med så høje tal i statistikkerne er det ikke kun topledere eller folk i ekstraordinært udsatte situationer, som bliver ramt af stresssymptomer. Ofte kan arbejdsløshed, skilsmisse eller forældreskab være ligeså stressende som en stor arbejdsbyrde, fordi indfrielse af egne eller andres forventninger om arbejde og at være den perfekte mor eller far kan være utroligt opslidende.

Alligevel kan der for mange være skam forbundet med stress. En følelse af, ikke at slå til og fejle i livet. Den oplevelse er med til at skabe en ond spiral, som det kan være nødvendigt at få hjælp til at bryde. Derfor er en psykolog et vigtigt redskab i at bryde cirklen og komme videre.

Sådan kan en psykolog hjælpe dig med stress

Som psykologer på Østerbro møder vi mange tilfælde af stress, og har derfor en stor erfaring i, hvordan vi skal hjælpe dig.

Hos Det Sunde Sind benytter vi os blandt andet af en række afslapnings- og meditationsteknikker. Vi arbejder med kognitiv terapi for at komme de negative mønstre der ofte fastholder dig i din stresssituation til livs og vi giver dig redskaberne til aktivt at løse de problematikker, som ligger til grund for dit forløb.

Med et bredt udvalg af teknikker kan vi sikre dig det forløb, som bedst kan få dig på ret køl igen, og vi hjælper dig selvfølgelig også til at være opmærksom på faresignalerne, så du kan undgå stress igen.

Læs mere her om stress, hvordan vi kan hjælpe dig og kontakt os for at høre nærmere: https://detsundesind.dk/behandlinger/stress/

Kontakt

Telefon 2987 6337

Adresse

Helgesensgade 5,
st.tv., 2100 København Ø

Email

iben@detsundesind.dk

Medlem af

Nyheder

Indtast din e-mail adresse for at modtage nyhedsbrev.

Følg på Facebook