Selvværd er noget, vi bærer med os hver dag, men nogle gange kan et selvværdskursus være nødvendigt. Selvværdet fortæller om, hvordan vi opfatter os selv – og har en direkte indvirkning på, hvordan vi møder verden.
Lavt selvværd kan ramme os alle i perioder, og nogle gange er det en vedvarende kraft, som kan være svær at slippe.
Når man har lavt selvværd, kan man:
- Føle en udpræget følelse af ikke at være god nok
- Føle sig ensom og udenfor
- Føle, at man ikke har værdi, som den man er
- Føle, at man ikke er ligeværdig med andre
- Føle, at man skal please andre og overskride egne grænser, for at andre kan lide én
- Føle, at alle andre er bedre end én
- Føle, at man skal være perfekt og skjule sine fejl
Vi samler løbende deltagere til opstart af selvværdsgruppe
Skriv til kontakt@detsundesind.dk, hvis du vil have besked næste gang vi starter et kursus op.
Hvad får du ud af et gruppeforløb
- 2 måneders intensivt gruppeforløb. Vi mødes fysisk og udvikler os sammen i min klinik, som ligger i hjertet af København
- Du får vigtige redskaber og strategier, der styrker dit selvværd og vitalitet. Dette opnås gennem temaer, samtaler i gruppen, øvelser, oplæg og hjemmerefleksioner. Du kommer tættere på at hvile i dig selv, og tro på, at du er god nok lige præcis, som den du er.
- Du får et trygt rum med plads til sjov, fællesskab, udvikling og mulighed for at arbejde med dét, der rør sig i dig og dine medkursister. Udvikling behøver ikke kun at være hårdt, dybt og svært, det kan også været sjovt og hyggeligt, og det er netop dét, vi har fokus på i denne gruppe.
- Et fællesskab med andre der forstår dig og kan relatere til, hvordan du har det. Dét, at skabe en tryg gruppe, hvor man forstår og anerkender hinanden, samt udvikler sig sammen, har en enorm healende effekt. Derfor ser jeg vigtigheden i at hylde de healende aspekter, som gruppeterapi kan tilbyde ved at dyrke det i forløbet.
- Du får en underviser med erfaring og passion for at lede grupper henimod udvikling på en anerkendende, tryg og sjov måde. Som psykolog går jeg meget op i, at der skal være plads til dig, og alt hvad dette indebærer. Man er med i sit eget tempo, og deler når man har lyst.
- Når du er færdig med forløbet, har du en værktøjskasse, der gør, at du er mere i balance. Du har fx lært at håndtere nederlag og bekymringer. Du lærer at møde dig selv med selvomsorg fremfor kritik og skældud. Du lærer at mærke dine grænser og tillade dig at sætte dem og har tilnærmet dig dine værdier og tør stå ved dem.