Få hjælp til lavt selvværd af en psykolog i København

Op mod hver femte dansker lider af lavt selvværd, en tilstand som kan virke lammende på den enkelte, da man konstant sætter spørgsmålstegn ved egen evne og værd i alle sammenhænge.

Ofte når der tales om lavt selvværd blandes det sammen med lav selvtillid, men det er vigtigt at skille de to ting ad. Mens selvtillid refererer til ens oplevelse af og tro på egne evner til at udføre en konkret opgave, så handler selvværd om din oplevelse af dig selv som et acceptereret menneske, på trods af fejl og udfordringer.

Lavt selvværd kan komme til udtryk i følelsen af, at du ikke fortjener kærlighed fra andre, eller at du går på kompromis med dine grænser og overbevisninger, i forsøget på at passe ind. Derved starter en ond spiral også, som kan være svær at knække uden at få hjælp til hos en psykolog i København.

Hvad kommer lavt selvværd af?

Følelsen af lavt selvværd kan komme af mange forskellige årsager. Men kimen er ofte allerede lagt i barndommen; det kan have været krævende forældre med urealistiske høje krav og forventninger eller det kan være mobning, som har efterladt dig med en følelse af, at du ikke er noget værd og ikke fortjener din plads i livet.

Fælles for alle disse udefrakommende faktorer er, at de alle peger indad mod dig selv og virker personlige og berettigede. Du føler dig forkert og ude af stand til at leve op til egne forventninger, og føler måske endda, at dit liv ikke er noget værd. Disse negative tanker er kernen, som skal bearbejdes.

Har du først erkendt denne udfordring, så er næste skridt at søge den rette hjælp, og den er heldigvis til at finde blandt psykologer i København.

Det Sunde Sind-psykologerne i København kan hjælpe

Lavt selvværd er en ødelæggende og forkrøblende oplevelse, som efterlader mennesker uden troen på egen eksistensberettigelse. Derfor er det også utroligt svært at søge hjælp til at komme videre fra den følelse.

Men når du har søgt hjælpen, så kan der heldigvis arbejdes med lavt selvværd. Hos psykologerne i København, Det Sunde Sind, har vi mange års erfaring i terapi og behandling af mennesker med lavt selvværd.

Det sværeste skridt er at søge den nødvendige hjælp, til at bryde den onde cirkel. Herefter venter et langt forløb, som kommer til at kræve meget arbejde fra dig selv. Et af de vigtigste elementer i arbejdet med lavt selvværd er noget af det sværeste for mange mennesker: Du skal mærke efter i dig selv, hvad har du lyst til og du skal vide, at dit behov er berettiget og retfærdigt. Denne proces sker både gennem samtale men også ved hjælp af eksponeringsøvelser, som er designet til at udfordre din frygt under kontrollerede forhold, så du kan opleve din succes og begynde at leve livet som et menneske, der anerkender sig selv.

Vil du vide mere om lavt selvværd eller er du klar til at arbejde med det vægtlod som tynger dig, så klik her og få en snak med os: https://detsundesind.dk/behandlinger/lavt-selvvaerd/

Kontakt

Telefon 2987 6337

Adresse

Helgesensgade 5,
st.tv., 2100 København Ø

Email

iben@detsundesind.dk

Medlem af

Nyheder

Indtast din e-mail adresse for at modtage nyhedsbrev.

Følg på Facebook