En psykolog på Østerbro kan behandle din depression

Depression og deprimeret er ord som ofte bruges i hverdagen til at beskrive en tilstand af tristhed og modløshed. Men ligesom stress skal man være opmærksom på at forstå forskellen mellem graderne af tristhed.

Den naturlige og kortvarige oplevelse af modløshed, som en reaktion på en bestemt begivenhed, er ikke nødvendigvis et depressivt stadie. Derimod er en vedvarende nedtrykthed over længere tid og uden nødvendigvis at være rettet mod en bestemt begivenhed en indikation på depression.

Psykologer her på Østerbro kan hjælpe dig i dit forløb med depression og sørge for, at du kommer op til overfladen igen med de rette værktøjer til at håndtere det.

Er jeg i fare for depression?

Op mod hver femte dansker oplever perioder med depression i løbet af livet. Det kan opstå som efterfølger af tab, skuffelser eller manglende omsorg og kærlighed i barndommen, men der er også en grad af arvelighed i modtageligheden overfor depressioner. Det betyder, at hvis depression er noget som optræder i familien, så skal du være særligt opmærksom på de tidlige faresignaler, som der kan være.

Depression viser sig ofte i form af en vedvarende tristhed uden en direkte årsag. Du kan opleve at være låst fast i negative tankemønstre, det som kaldes rumination, og er tynget af unormal træthed og manglende lyst og interesse for de fleste ting i hverdagen. Du kan opleve en høj grad af skyldfølelse over din tilstand og manglende tro på eget værd. Desuden kan koncentration såvel som appetit være ramt af store svingninger.

Det kan være svært for dig at opretholde dine relationer til venner og familie, som kan føle, at du trækker dig, eller ikke sætter pris på deres omsorg. Det mønster kan i sidste ende medvirke til, at du isolerer dig yderligere.

Derfor er en udenforstående og neutral person, som eksempelvis en psykolog, et vigtigt redskab til at komme videre fra depressionen. Psykologer kan hjælpe dig til at forstå din situation og give dig nogle redskaber til at imødegå følelserne af tristhed.

Sådan kan psykologerne Det Sunde Sind på Østerbro hjælpe dig

En alvorlig depression kan lede til manglende lyst til livet og måske selvmordstanker. Af den årsag er det vigtigt at få al den mulige hjælp til at bryde den onde cirkel af selvlede og tristhed, som depressioner kan fremkalde.

Depressioner betegnes af samme grund som en af de mest ubehagelige sygdomme, fordi den angriber selve din lyst til livet. Den nedsætter din livskvalitet og forringer din funktionsevne i en sådan grad, at det kan være svært at se en udvej.

Som psykologer på Østerbro er vi opmærksomme på vigtigheden af at tage depression seriøst fra første samtale, og med brug af evidensbaserede behandlingsformer og støtte har vi gode erfaringer med, at depression kan overvindes.

Kontakt os allerede nu og bestil en samtale, så du kan få den nødvendige hjælp til at komme videre i dag: https://detsundesind.dk/behandlinger/depression/

Nyere forskning har desuden vist en sammenhæng mellem ernæring og depression. Gurkemeje (turmeric/curcumin) har fx vist sig at have en lindrende effekt på depression.

Kontakt

4 + 1 = ?

Gratis E-bog og Nyheder

Indtast din e-mail adresse for at modtage Det Sunde Sinds gratis e-bog og nyhedsbrev.