The Work Kursus – Maj 2018

 

Gennem flere år har jeg gjort brug af metoden The Work af Byron Katie i mit daglige arbejde som psykolog. Jeg oplever en stigende interesse for at lære The Work, og derfor starter jeg intensive gruppeforløb op. Grupper er en god måde at gå i dybden med metoden, da det er rart at have andre at støtte sig op af, og man kan lære meget af hinandens udvikling.

The Work er en yderst effektiv teknik til at arbejde med negative tanke- og følelsesmønstre, og på nogle punkter minder metoden om kognitiv terapi, det er bare sjovere, og man kan være mere kreativ med det.

Jeg gør mig umage for at skabe en tryg og rar stemning, og ved hvert møde vil der være kaffe, the og snacks 🙂

 Anbefaling af psykolog i København

På kurset får du:

  • 6 møder á 2 timer – i alt 12 timer
  • Kendskab til teorien bag The Work
  • Vejledning og øvelse i hvordan du laver The Work i praksis
  • Hyggeligt samvær med ligesindede
  • Din egen arbejdsbog hvor du kan følge din udvikling
  • Individuel The Work-session med mig

 

Gruppen mødes hver torsdag fra 17.30 – 19.30
Torsdag d. 24. maj 2018
Torsdagd. 31. maj 2018
Torsdagd. 7. juni 2018
Torsdagd. 14. juni 2018
Torsdagd. 21. juni 2018
Torsdagd. 28. juni 2018

Kursus hos Psykolog Iben Jørgensen

Mødested:
Helgesensgade 5, st. tv., 2100 København Ø.

Deltagelse og Tilmelding:
Der er plads til 6 deltagere på holdet.

Pris: kr. 2.950,- (inklusiv moms)

OBS! Som noget nyt kan du tilmelde dig sammen med en ven eller veninde
og begge to få 10% rabat – Pris: 2.650,- (inklusiv moms)

Det er muligt at betale i 2 rater. Kontakt mig for nærmere info.

Tilmeld dig ved at skrive en mail til iben@detsundesind.dk og overføre betalingen:

MobilePay: 80674 eller kontooverførsel: 8401 – 0001046509

(I nogle tilfælde dækker Topdanmark og andre forsikringsselskaber udgifterne, hvis du har en sundhedsforsikring. Kontakt dit forsikringsselskab og forhør dig om mulighederne).

 

Jeg glæder mig til at møde dig!

Kærlig hilsen Iben.
iben@detsundesind.dk
Tlf. 29 87 63 37

The Work kursus i København ved psykolog Iben Jørgensen

 

Sådan opstod The Work.

The Work er en metode som blev udviklet af Byron Katie efter hun havde, hvad hun selv kalder, en opvågning. Da hun var i den sorteste periode af sit liv med depression og indlagt på et såkaldt halfway house (en form for psykiatrisk behandlingssted i USA), gik det op for hende, at når hun troede på sine tanker, led hun, og når hun stillede spørgsmål ved sine tanker, blev hun fri af lidelse. Efter sin opvågning raffinerede Byron Katie teknikken og udviklede efterhånden metoden og spørgeskemaet til The Work. Byron Katie lægger vægt på, at man hver gang, når man laver The Work, følger hele opskriften og stiller sig selv spørgsmålene, selvom man godt kender svarene på forhånd, da The Work skal bruges som en form for meditation, og ikke forstås intellektuelt.

Før Byron Katies sammenbrud arbejdede hun som ejendomsmægler. Hun har ingen formel terapeutisk baggrund, men er i dag kendt som en af ”the enlightened” på samme niveau som Eckhart Tolle og har hjulpet millioner af mennesker verden over gennem The Work.

Byron Katie anbefaler, at man kun stiller spørgsmålstegn ved de tanker, der gør ondt, da der efter hendes mening ikke er nogen objektiv sandhed at finde i vores tanker. Derfor kan vi ligeså godt beholde de tanker, som gør os glade og stille spørgsmålstegn ved de tanker, som gør ondt. Ifølge Byron Katie er realiteten sandheden, og at forsøge at lave om på den ved at synes noget og gøre sig til dommer, er absurd. Formålet med The Work er således ikke at finde ud af, hvem der har ret, men nærmere at træne sindet til at slutte fred med det som er ved at se en situation fra mange forskellige vinkler for dermed gøre sindet mere elastisk og nuanceret.

Det er ikke muligt at opleve svære negative følelser såsom raseri, fortvivlelse og håbløshed, uden ens tankegang er blevet temmelig sort-hvid. The Work hjælper med at lindre svære følelser ved at nuancere tankegangen, lidt på samme måde som klassisk kognitiv terapi gør. Når tankegangen nuanceres, opstår der indre ro.

The Work kursus hos Det Sunde Sind

Filosofien bag The Work.

Filosofien i The Work er, at alt hvad man savner fra omverden (fx omsorg, respekt, frihed, accept, opmærksomhed) er en projektion eller afspejling af, hvad man mangler i sit forhold til sig selv. Den dag man begynder at give sig selv omsorg, respekt, frihed, accept og opmærksomhed, vil hvad andre gør mere opleves som en bonus, og ikke noget man på samme måde er afhængig af.

Selvfølgelig er det rart, når andre behandler en godt, men det afgørende er, at du behandler dig godt, når andre ikke gør. Et kendt citat fra Byron Katie er: ”It’s not your job to like me, it’s mine” og ”it’s not your job to hurt me, it’s mine”, hvormed menes, at ting andre siger, kun kan såre os, hvis vi tager det, der bliver sagt, og fortæller os selv, at det er sandt. Omvendt kan man sige, at hvis vi er i stand til at have en venlig indre dialog, mens et andet menneske taler grimt til os, så er der ikke noget problem. –Og det er primært dét, The Work handler om at træne.

Filosofien i The Work er også, at livet sker for os og ikke imod os, hvilket vil sige at situationer, der opleves som svære, i virkeligheden er en gave i forklædning. Alle svære situationer er en chance for at blive mere bevidst om egne blinde vinkler og en mulighed for at udvikle os.

Det betyder dog ikke, at man skal bruge The Work til at blive i en hvilken som helst situation. Det er fint at vælge et andet menneske eller en situation fra, hvis man foretrækker en anden vej, men hvis der er nogen som helst form for bitterhed, vrede eller sårede følelser i forbindelse med fravalget, kan The Work bruges til at finde fred med realiteterne.

The Work af Byron Katie med Psykolog Iben Jørgensen, Det Sunde Sind

Det du siger, er du selv.

The Work handler også om at blive opmærksom på, at det vi bebrejder omverden, ofte er noget, vi også selv er skyldige i. Fx er det ikke muligt, på den ene side at være sur over, at et andet menneske ikke lytter til en, og samtidig selv lytte oprigtigt. Så hvem er det egentlig, der ikke lytter? Det er heller ikke muligt at være vred over, at ens familie ikke accepterer ens valg, uden at man samtidig ikke accepterer dem (man accepterer ikke, at de ikke accepterer én 🙂 ). Man kan sige, at den dag man er i stand til at acceptere andre (og sig selv), når andre ikke accepterer én, så er ens problem løst, og det er en meget mere holdbar løsning end at arbejde på at få andre til at acceptere en, ved fx at please og dermed opføre sig uautentisk. Når man gør noget man ikke har lyst til for at opnå andres accept, bytter man sin integritet eller autencitet for andres accept, hvilket er en dårlig byttehandel, da det giver indre konflikt.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan have en holdning til verden, eller det som Byron Katie ville kalde præferencer. Forskellen er blot, om holdningen er ledsaget af en stærk negativ følelse, for i så fald er der sandsynligvis tale om en eller anden form for projektion eller ubevidsthed.

Det betyder heller ikke, at du ikke kan gøre ting for andre. Forskellen er blot om du gør det af autentiske grunde, hvilket vil føles rart, eller om du gør det for at opnå noget (fx accept), hvilket vil føles dårligt.

The Work handler altså om at blive mere bevidst og dermed afdække sit autentiske jeg. Det handler om at blive i stand til at stå stærkt i sig selv, samtidig med at man øver sig i at tillade verden at være, som den er, da alt andet er en udmattende kamp.

Når man bruger The Work, er det vigtigt at holde sig på egen banehalvdel. Det kan være fristende at pege på andres projektioner, og fx foreslå dem at lave The Work, så du kan få det bedre med dem, men hele humlen i The Work er, at hvis du har en negativ følelse, så er det dig, der har noget at arbejde med, så med mindre man er i stand til råde andre fra et helt neutralt og fredeligt sted i en selv, så bør man starte med sig selv.

 

Kursus i The Work af Byron Katie hos Det Sunde Sind i København

Hvorfor jeg elsker The Work.

Det er min erfaring, at The Work er helt genialt til at vikle sig ud af tanker og negative følelser. Hver gang jeg laver The Work på mig selv, får jeg øje på noget nyt, som får situationen til at mildne og gør mig ydmyg på en måde, som giver indre fred. Ofte ender The Work ud i, at man smiler af sine egne projektioner og tanke-fælder, og det er en stor lettelse at finde ud af, at løsningen i høj grad findes i ens tankegang, og at tingene ikke er så låst, som man troede. Næste gang jeg så står i en lignende situation, opfører jeg mig lidt mere bevidst og hopper lidt mindre på de tanker og følelser, der overvælder mig, og det er virkelig rart at have en større frihed til, hvordan man vil reagere.

Kursus i The Work med Psykolog Iben Larissa Jørgensen