Maja er en kompetent psykolog, der har erfaring med at hjælpe unge og voksne igennem samtaleforløb. Hun har tidligere arbejdet med problematikker såsom angst og depression ved store livsomvæltninger og selvværdsproblematikker i forbindelse med studie. Maja har interesse for at inddrage sansning og kropslige fornemmelser i sine samtaler, og er derudover fascineret af, hvordan terapi kan være med til at skabe nye vaner, når det kommer til håndtering af svære følelser.
Maja har en intuitiv, empatisk tilgang samt en oprigtig tro på potentiale til forandring, og dette driver hende til at ville hjælpe mennesker i deres udvikling. Det er derfor vigtigt for hende, at terapien bevæger dig i retning af dine mål og drømme. Maja ønsker at skabe et rum, hvor du føler dig tryg ved at skulle dele sårbare problematikker og hun er opmærksom på løbende at tilpasse terapien efter dine behov og ønsker.
Hos os varetager Maja samtaler med unge og voksne. Hun varetager også samtaler på engelsk. Hun sidder parat til at udforske din situation sammen med dig og hjælpe dig med, hvordan du konkret skal komme videre fra det, du står i lige nu.
https://detsundesind.dk/wp-content/uploads/2020/12/maja3_kvadrat.jpg719719Administrator 2https://detsundesind.dk/wp-content/uploads/2019/06/banner.pngAdministrator 22020-11-09 10:32:482020-12-06 22:21:46Vi udvider med en ny hjertevarm og kvalificeret psykolog ved navn Maja Flensberg
I weekenden vil det fremover være Anna-Regitze, som besvarer telefonen. Anna-Regitze er psykologistuderende med stor interesse for menneskers relationer, trivsel og udvikling.
Anna-Regitze glæder sig til at hjælpe dig godt i gang og besvare dine spørgsmål!
Nana er en kompetent psykolog, som har bred terapeutisk erfaring. Hun har tidligere arbejdet med både unge og voksne og er optaget af, hvordan man i terapien kan fremme mening, frihed og trivsel for dig personligt og i dine relationer. Med udgangspunkt i dine forventninger, livssituation, erfaringer og mål vil I arbejde med selvrefleksion, værdier og personlige, bevidste valg, som bidrager til både accept og forandring.
Nana har i løbet af de sidste ti års tid brugt mange måneder i udlandet. Hendes rejser og nysgerrighed har givet hende en holistisk forståelse af mennesket og psykologi, som gør hende i stand til at se det enkelte individ som en kompleks og dynamisk størrelse, som ikke kan puttes i en boks og hjælpes ud fra en allerede fastsat måde at arbejde på. I Danmark har Nana arbejdet med unge med spiseforstyrrelser, ledige unge og voksne, traumatiserede flygtninge og unge udsatte.
For Nana er det vigtigt at møde dig der, hvor du er, og i fællesskab udfolde og udforske dine problemstillinger, så der gives plads til nye forståelser, handlemuligheder og veje at gå. Det er ligeledes vigtigt, at dette sker i et fortroligt rum, hvor du mødes med nærvær, autenticitet, åbenhed og nysgerrighed.
Mathilde er vores praktiske blæksprutte, der holder styr på en travl hverdag med overskud og stil.
Til hverdag læser hun psykologi, og hun har stor indsigt i menneskers følelser og trivsel.
Hun brænder for at besvare telefonopkald og email hos Det Sunde Sind, da det er den perfekte mulighed for at få erfaring med arbejdet som psykolog.
Derudover har Mathilde et talent for at udtrykke sig på skrift, og hun er forfatteren bag vores nye tekst om særligt sensitive, som du kan læse her.
Ofte handler terapi om at lære at træffe gode valg i livet.
Som psykolog lærer jeg ofte den enkelte at meditere og få ro på følelser og tanker, og i den forbindelse spørger mange om følgende; ”hvis jeg kan få ro indeni ved at meditere, hvordan ved jeg så, hvad jeg skal gøre, og hvilken retning jeg skal gå i livet? Hvad skal jeg navigere efter, hvis jeg gennem meditation lærer at acceptere alt?”
Dette er et rigtig godt spørgsmål, som også optog mig i starten, da jeg begyndte at meditere, for det er sandt, at man gennem meditation kan lære at slutte fred med alle livsomstændigheder.
Det er dog vigtigt at pointere, at meditation ikke handler om at acceptere hvad som helst. Når vi står overfor en svær situation, er der typisk 3 valgmuligheder. De første to er enten at ændre situationen eller fjerne sig fra den. Den tredje mulighed er at acceptere situationen, og typisk bør man ikke bruge accept til at affinde sig med ting, med mindre første og anden strategi ikke er muligt.
Inden man begynder at ændre på en situation eller fjerne sig fra den, kan det dog være en god idé at meditere på den for at opløse nogle af de negative følelser, så ens reaktion ikke kun bliver en flugt fra ubehag.
Når der er kommet mere ro på følelserne, kan man bedre mærke, hvad der er rigtigt for én, hvilken retning man skal, og hvad man har lyst til.
Jeg plejer at sammenligne det med at navigere et skib på havet, hvor man kan forestille sig, at man navigerer udenom ting, der kan skade skibet såsom et isbjerg, en tornado eller lignende. At styre udenom isbjerget eller tornadoen kan sammenlignes med at fjerne sig fra omstændigheder, som udgør en trussel i livet, hvilket ofte er en god idé, men hvis man kun kan mærke frygt og ikke er i kontakt med ens indre glæde og entusiasme, bliver det et problem, fordi skibet i ens liv ikke har nogen retning. Man sejler bare i ring og undgår farer uden egentlig at komme tættere på det, man ønsker sig. Dette opleves typisk som ambivalens og vægelsind, hvilket også kan hænge sammen med lavt selvværd.
Somme tider kan meditation endda være nok til at løse problemet, så der ikke længere er et behov for at flytte sig. Derfor anbefaler jeg, hvis man oplever stærke negative følelser, først at prøve at meditere på dem, indtil der er en større ro, sådan at man bedre kan mærke sin lyst og retning i livet og dermed både styre udenom farer og samtidig sætte kursen efter dét, man ønsker sig.
De to slags meditation, jeg oftest benytter, er mindfulness og The Work af Byron Katie.
https://detsundesind.dk/wp-content/uploads/2020/06/psykolog-vaegelsind-ambivalens-lavt-selvvaerd.jpg11931800Iben L. Jørgensenhttps://detsundesind.dk/wp-content/uploads/2019/06/banner.pngIben L. Jørgensen2020-06-19 20:56:572020-06-20 09:45:06Kunsten at træffe valg og navigere i livet.
Normale psykologiske reaktioner i forbindelse med lockdown grundet coronavirus, COVID-19.
I dag blev jeg ringet op af en kvinde, hvis angst var blusset voldsomt op i forbindelse med nyhederne om coronavirus. Hun fortalte om sin situation og bad om at få en tid online i dag, hvilket lykkedes. Jeg gav hende forskellige strategier til angsthåndtering, og ved slutningen af samtalen fortalte hun, at hun følte sig lettet og havde det betydeligt bedre.
De angstfølelser, hun beskrev under samtalen, gav mig lyst til at skrive dette indlæg, da der uden tvivl er mange andre, der oplever det samme lige nu, og det kan være en hjælp at blive mindet om, at vi alle er i samme båd, og at der er ting, man kan gøre, selvom situationen kan virke låst.
Angst og stress
Situationen omkring coronavirus udbruddet udløser angst og stress på mange forskellige niveauer. Der er frygten for at ens nærmeste bliver syge, frygten for at man selv bliver syg og frygten for at man selv er bærer af virussen uden at vide det, og uforvarende kommer til at smitte andre.
Mange oplever også ensomhed i forbindelse med hjemsendelse fra arbejdet, aflysning af sociale arrangementer og isolation i hjemmet og samtidig kan det være stressende at være låst inde med børn og familie, fordi alt er lukket ned. Derudover kan der være bekymringer omkring økonomi, hvis ens arbejde eller ens partners arbejde er påvirket af situationen.
Situationen udløser altså et bombardement af stressende faktorer, som de fleste slet ikke er vant til at forholde sig til. Det kan være yderst stressende og angstprovokerende at forsøge at navigere i.
Selvom situationen kan føles låst, er der altid noget, man kan gøre, for at skabe indre ro, og jeg vil derfor dele nogle af mine bedste angstråd her. Jeg håber, det kan hjælpe til at lindre stress og angst.
Strategier til at håndtere angst og stress i forbindelse med coronavirus COVID-19:
Hvad kan jeg gøre nu og her?
Angst kræver handling. Det er derfor forbudt ikke at tage dig af det/ignorere det/lade som ingenting, når du oplever angst. Hvis du gør dette, vil signalet sandsynligvis stige, indtil det er umuligt at ignorere.
Strategier:
(Vælg én strategi og brug ca. 15 minutter på det, før du beslutter dig for, at det ikke virker).
Spørg dig selv, hvad du har lyst til/hvad der ville være rart for dig at gøre i situationen. Hvis det er svært at mærke lyst, så prøv at mærke i kroppen, hvad den gerne vil have dig til at gøre. Det kan fx være kroppen siger, at det ville være rart at gå en lille tur, lave en kop kaffe, tage et varmt bad eller lignende. Alene det at rejse sig og gøre et eller andet som bare er en lille smule lystbetonet kan være nok til at tage toppen af angsten.
Brug Det Sunde Sinds indre barn visualisering, til at få ro i kroppen
Flyt din fokuserede opmærksomhed via sanserne. Lyt for eksempel koncentreret til de forskellige instrumenter og lag i et stykke musik eller fokusér på bestemte farver i dine omgivelser.
Træk vejret dybt og tæl til 10 på hver indånding og udånding indtil angsten er faldet til 2-3 på en skala fra 1-10. Lav derefter 20 ind- og udåndinger mere for at give kroppen mulighed for at falde helt til ro.
Lav 50 englehop eller løb en lille tur. Motion som får pulsen op har en positiv effekt på angst.
Stil dig i ”high power pose” i 2 min. “High power pose” er kropssprog, hvor du tillader dig at fylde mere. Du kan fx stille dig med skulderbredte afstand mellem fødderne og armene i vejret. Forskningen har vist, at hvis man står sådan i 2 minutter eller mere, booster det niveauet af testosteron og sænker niveauet af kortisol (stresshormon). Du vil føle dig stærkere og mere ovenpå og dermed mindre angst og stresset.
TED-Talk om High Power Pose-eksperimentet her
Ofte hænger voldsom angst sammen med ekstremt høje krav og idealer for en selv. Kravene udmønter sig i en manglende fleksibilitet i forhold til at skifte retning, når ubehag opstår. Øv dig i at skifte retning ud fra din kropsfornemmelse og i at tilgive dig selv, at tingene ikke gik helt som planlagt.
Hvis du ønsker yderligere støtte, er du velkommen til at kontakte psykologerne hos Det Sunde Sind. Vi har både åbent for almindelige samtaler i klinikken og for online samtaler.
Du kan også læse mere om corona-angst her.
https://detsundesind.dk/wp-content/uploads/2020/10/jalousi-behandling.jpg8501276Administrator 2https://detsundesind.dk/wp-content/uploads/2019/06/banner.pngAdministrator 22020-03-20 14:47:312020-10-25 21:41:49Angst, Stress og Ensomhed i forbindelse med nedlukning, Coronavirus, COVID-19
Vi tilbyder ONLINE terapi såvel som almindelige samtaler!
Vi har ÅBENT. Brug hjemmedagene til at kickstarte dit psykologforløb. Vi tilbyder både terapi ONLINE, over telefonen og i vores klinikker på Østerbro, Kbh. K eller Vesterbro.
Vi afspritter dørhåndtag og lignende mellem hvert besøg.
God søvn er helt afgørende for humøret og for psyken. En af grundene til dette er, at søvnmangel har indflydelse på hormonbalancen i kroppen og blandt andet påvirker produktionen af hormoner som fx kortisol, serotonin, østrogen, testosteron og progesteron. Ubalance i disse hormoner kan udover træthed give symptomer som fx dårligere koncentration, dårligere hukommelse, stress, tristhed, irritabelt humør, tankemylder og flere ‘underlige tanker’, som kører i ring om sig selv.
Udover at det er vigtigt at sove nok timer, betyder det også noget for hormonbalancen, hvad tid på døgnet man sover. Kroppen er bygget til at følge solens rytme, og det forstyrrer kroppens naturlige balance, hvis vi forskyder døgnrytmen. Selvom det måske kan virke lidt kedeligt, er der altså mange gode grunde til at tage søvnen alvorligt og prioritere en god rutine og døgnrytme.
Her er derfor en liste over de vigtigste ting, man kan gøre, for at sove godt:
Gå i seng omkring kl. 22.00 (helst ikke senere end 23.00) og sørg for at du har 8-9 timer til at sove.
Hvis du har svært ved at falde i søvn, kan det være en hjælp at tage Passiflora 1-2 timer, inden du skal sove. Passiflora er et planteekstrakt, som gør én søvnig og hjælper til at få ro på tankerne. Det kan købes som dråber online. Dråberne kan også bruges, hvis du vågner midt om natten og har svært ved at falde i søvn igen.
Spis kulhydrat til aftensmad: fx havregrød, fuldkornspasta, ris eller lignende. Kulhydrat gør, at man bliver søvnig.
Tag et varmt bad inden du skal sove, da det beroliger nervesystemet.
Sluk al elektronik et par timer før du skal sove og sørg for, at der ikke er noget lys tændt i soveværelset inden du skal sove. Alle former for lys, uanset om det kommer fra en lampe, et TV eller en telefon, undertrykker kroppens produktion af søvnhormonet melatonin, hvilket gør det sværere at falde i søvn. Et bedre alternativ er at lytte til podcast i mørket.
Køb et mørklægningsgardin og sørg for at det slutter til.
Brug Det Sunde Sinds ‘falde i søvn visualisering’ her. Mange er begejstrede for denne lille simple teknik, som kan bruges til hurtigere at glide ind i drømmeland.
https://detsundesind.dk/wp-content/uploads/2020/03/cat-sleeping.jpg595858Administrator 2https://detsundesind.dk/wp-content/uploads/2019/06/banner.pngAdministrator 22020-03-01 12:32:292020-03-02 08:45:34Syv Søvnråd som kan afhjælpe Søvnproblemer
I dag udkom en ny og forbedret version af Det Sunde Sinds ‘Sov godt drøm sødt visualisering’ som kan afhjælpe dine søvnproblemer. Dette er en effektiv metode til hurtigere at falde i søvn, hvilket kan være en hjælp, hvis du fx har tendens til at ligge og tænke, inden du skal sove.
Prøv øvelsen her:
Der kan være mange grunde til at din søvn ikke er optimal. Læs blandt andet om Angst og Stress.
https://detsundesind.dk/wp-content/uploads/2020/02/visualiseringsoevelse-mod-soevnproblemer.jpg679935Iben L. Jørgensenhttps://detsundesind.dk/wp-content/uploads/2019/06/banner.pngIben L. Jørgensen2020-02-21 13:50:002020-03-01 13:36:26Ny og Forbedret Sov Godt Drøm Sødt Visualisering afhjælper dine søvnproblemer
Det Sunde Sind vokser, og der bliver mere at lave! Derfor udvider vi med en ny erfaren og empatisk psykolog ved navn Kristine Andersen.
Som psykolog tager Kristine udgangspunkt i, hvor du er henne lige nu og hvor du gerne vil hen. I terapien giver hun plads og rum til, at du kan få tacklet dine problemer og de udfordringer du står over for – udforsket i et trygt, støttende og opbyggende miljø.
Kristine har som psykolog tilegnet sig stor viden og erfaring i at arbejde samtaleterapeutisk inden for mange forskellige problemstillinger og emner, og hendes terapeutiske arbejde omfatter både den traditionelle samtale og konkrete øvelser. Hun er fagligt nysgerrig og henter inspiration i både ind- og udland, men sørger som udgangspunkt altid for at tilrettelægge terapien ud fra det menneske, hun sidder over for.
Kristine har arbejdet som psykolog i både Australien og Danmark, og hun har en stor passion for at rejse og opleve andre kulturer og lande. Kristine er også interesseret i, hvordan naturen påvirker os mennesker på en opbyggende og helbredende måde.